635 okuma Bu Kategoridesiniz : Güncel/ Yalova 29 Ekim 2014 Çarşamba 03:39
52 ÖĞRENCİ VE 3 ÖĞRETMEN 7 SAAT SONRA KURTARILDI

Tracking için geldikleri Yalova’nın Teşvikiye Beldesi delmece Yaylası mevkiinde kaybolan 52 öğrenci ve 3 öğretmen mahsur kaldıkları ormanlık alandan 7 saat sonra kurtarıldılar.
Tracking için geldikleri Yalova’nın Teşvikiye Beldesi delmece Yaylası mevkiinde kaybolan 52 öğrenci ve 3 öğretmen mahsur kaldıkları ormanlık alandan 7 saat sonra kurtarıldılar.
İstanbul Bostancı Hayrullah Kefoğlu Lisesi öğrencileri Yalova’nın Çınarcık İlçesi’ne bağlı Teşvikiye Beldesinden bulunan Delmece Yaylasına geldiler. Burada 3 öğretmenleri ile birlikte yürüyüş yapan öğrencilerden 4’ü 17:00 sularında gruptan koptu. Durumu fark eden öğrenciler ve öğretmenler kayıp arkadaşlarını aramak için geriye döndüler. Ancak havanın kararması ile birlikte yollarını kaybeden öğrenciler dağda mahsur kaldılar. Saat 19:00 sularında cep telefonu ile güvenlik güçlerine ulaşan öğrenciler kaybolduklarını bildirdiler. Bunun üzerine harekete geçen Yalova Jandarması ve Yalova AFAD ekipleri kaybolan öğrenci ve öğretmenleri aramaya başladı. Delmece yaylasına sevk edilen ekipleri 5 saat süren arama neticesinde öğrencilere ulaştılar. Çok zor şartlarda mahsur kaldıkları dağdan indirilen öğrenci ve öğretmenler Teşvikiye deresinden ise derenin iki yanına kurulan halat vasıtası ile geçirildiler. Yaklaşık 1 saat süren yürüyüş sonrasında sağ salim belde merkezine ulaşan öğrencilerden birisi ayağındaki burkulma nedeniyle tedavi altına alınırken diğer öğrenciler ise otobüslerle Çınarcık ilçesine götürüldüler. Burada Jandarma tarafından olayla ilgili ifadeleri alınan öğretmen ve öğrenciler daha sonra İstanbul’a gönderildiler.
Son Eklenenler
Av yasağı süresi uzatılıyor
İYİ’ler Ailesi Büyümeye Devam Ediyor
Dark Web’de Kaç Paraya Satılıyor?
Bir yıldır devam eden sorun çözüldü
TATAR “Yeni Görevi Hayırlı Olsun”
Başkan TATAR ” Bu İşin Belirli Bir Zamanı Vardır “
Partimizi Etnik Değerler Üzerinden Hedef Alıyorlar
Artık İzne Tabi Tutulacak
Yılbaşı 4 Günlük Yasakta Açık Olacak Yerler
Kandemir Ailesinin Acı Günü
Yalova Çöp Depolama Merkezi Mi Oluyor?
Kardeşlerin Şakası Kanlı Bitti
Genç Yaşta Yaşamına Son Verdi
Online Alışverişlere Yeni Düzenlemeler Geliyor
BUDO’dan Sefer İptalleri