1. Haberler
  2. Gündem
  3. Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi

Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi

Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova’nın Armutlu ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince gerçekleştirilen yol kontrol uygulamasında, bir araçta 37 çuval içinde toplam 500 kilogram kaçak midye ele geçirildi. Marmara Denizi’nde avlanması yasak olan midyelere el konulurken, araç sahibine idari yaptırım uygulandı.

Jandarma Yol Uygulamasında Yakalandı

30 Ağustos 2025 tarihinde Armutlu İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan rutin yol kontrol uygulaması, önemli bir çevre suçunu ortaya çıkardı. Şüpheli görülen hafif ticari araç durdurularak arama yapıldı. Araçta yapılan incelemelerde, 37 çuval içinde 500 kilogram ağırlığında kaçak midye bulundu.

Marmara Denizi’nden Kaçak Avcılık

Yetkililerin yaptığı tespitlere göre, yakalanan midyeler Marmara Denizi’nden, yasak dönemde ve kontrolsüz şekilde toplanmıştı. Araç sürücüsü R.K. isimli şahıs hakkında gerekli işlemler başlatılırken, yasa dışı yollarla elde edilen tüm deniz ürünlerine el konuldu.

Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele GeçirildiArmutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi

Midyeler Tarım Müdürlüğü’ne Teslim Edildi

Jandarma ekiplerince yakalanan 500 kilo midye, Armutlu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yetkililer, midyelerin insan sağlığı açısından ciddi riskler taşıdığını, çünkü kontrolsüz şekilde toplanıp taşındıklarını belirtti. El konulan midyelerin doğaya ve çevreye zarar vermemesi adına imha edileceği öğrenildi.

Araç Sahibine İdari Yaptırım

Yasa dışı su ürünleri taşımacılığı yapan R.K.’ya, Su Ürünleri Kanunu kapsamında idari yaptırım uygulandı. Uzmanlar, kaçak su ürünleri ticaretinin hem çevresel tahribat yarattığını hem de ciddi yasal sonuçlar doğurduğunu vurguluyor.

Valilikten Açıklama: “Kamu Düzeni ve Doğa Korunmaya Devam Edecek”

Yalova Valiliği, olayın ardından yaptığı açıklamada denetimlerin artarak süreceğini duyurdu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

📌 “Kamu düzeninin korunması, çevre suçlarının önlenmesi ve yasa dışı ticaretle mücadele kapsamında denetim faaliyetlerimiz aralıksız sürecektir. Vatandaşlarımızın da bu konuda duyarlı olmaları ve şüpheli durumları kolluk kuvvetlerine bildirmeleri önemlidir.”

Uzmanlardan Uyarı: Midyeler Ekosistemin Filtreleyicisi

Çevre uzmanları, Marmara Denizi’nde özellikle midye gibi filtreleyici deniz canlılarının bilinçsiz ve kaçak yollarla toplanmasının, ekosistemi ciddi şekilde tehdit ettiğini belirtiyor.

🔹 Midyelerin, deniz suyunu süzerek doğal bir filtre görevi gördüğüne dikkat çeken uzmanlar, bu canlıların korunmasının biyolojik çeşitlilik açısından kritik olduğunu vurguluyor.

Ekosistemi Korumak İçin Denetimler Sürüyor

Yalova’nın Armutlu ilçesinde gerçekleştirilen bu başarılı operasyon, sadece yasa dışı ticaretin önüne geçmekle kalmadı, aynı zamanda doğal kaynakların korunmasına da katkı sundu.

Jandarma ve Tarım ekiplerinin koordineli çalışmalarıyla, hem kamu düzeni hem de çevresel güvenlik sağlanırken, denizlerde kaçak avcılıkla mücadelede kararlılık mesajı verildi.

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
0
angry
angry
0
sick
sick
Armutlu’da 500 Kilo Kaçak Midye Ele Geçirildi
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet