1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi

Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi

Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi
Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bültenle uluslararası düzeyde aranan 12 kişinin Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı. Operasyonlar kapsamında Gürcistan’dan 7, Almanya’dan 3, Avusturya ve Fransa’dan 1’er şüpheli olmak üzere toplam 12 kişi Türk adli makamlarına teslim edildi. Bu süreç, Türkiye’nin sınır ötesi suçla mücadeledeki kararlılığının güncel bir göstergesi olarak değerlendirildi.

Uluslararası Koordinasyonla Çok Katmanlı Operasyon

İade süreçleri, Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol–Europol Daire Başkanlığı koordinesinde yürütüldü. Operasyon planlamasına Adalet Bakanlığı personeli, İstihbarat Başkanlığı, KOM, Narkotik Suçlarla Mücadele, Asayiş ve Siber Suçlarla Mücadele daireleri de aktif olarak dahil edildi.

Yurt dışına kaçan ve haklarında kesinleşmiş yakalama kararları bulunan şüphelilerin takibi, ilgili ülkelerin güvenlik birimleriyle kurulan doğrudan temaslar üzerinden yürütüldü. Dijital iz takibi, sınır geçiş hareketlerinin analizi ve ülkeler arası veri paylaşımı, operasyonun kritik bileşenleri oldu.

Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi

Gürcistan’dan 7 Şüphelinin İadesi

Gürcistan güvenlik birimleriyle kurulan operasyonel ortaklık sonucunda farklı suçlardan aranan 7 kişi Türkiye’ye getirildi.

İade edilen kişiler ve suç başlıkları şu şekilde kayda geçti:

F.K. – Banka/kredi kartı dolandırıcılığı, sahtecilik, tefecilik
O.U. – Cebir ve yağma
M.T. – Kasten öldürme
K.K. – Nitelikli dolandırıcılık ve silah suçları
B.T. – Yaralama, yağma
T.L. – Hırsızlık ve tehdit
İ.K. – Uyuşturucu madde ticareti

Bu grup, son dönemde Gürcistan’da yakalanan ve Türkiye tarafından talep edilen en kapsamlı iade dosyalarından biri olarak kayıtlara geçti.

Avrupa’dan Üç Ülke Türkiye’ye Teslimat Yaptı

Almanya, Avusturya ve Fransa’da gerçekleştirilen çalışmalar da sonuç verdi.

Almanya’dan iade edilenler:

A.A. – Uyuşturucu madde ticareti, infaz kurumuna yasak eşya sokma
S.D. – Kasten öldürmeye teşebbüs
E.Y. – Yağma

Avusturya’dan:

Z.S. – Uyuşturucu madde ticareti

Fransa’dan:

H.D. – Resmi belgede sahtecilik

Bu iadeler, Avrupa Birliği ülkeleriyle yürütülen adli iş birliğinin etkinliğini gösteren yeni dosyalar olarak değerlendirildi.

Yerlikaya: “Uluslararası suç ağlarına geçit yok”

Bakan Yerlikaya, operasyonun ardından yaptığı açıklamada tüm birimlere teşekkür ederek şu mesajı verdi:

“Kırmızı bültenle aranan suçlular nerede olursa olsun tek tek yakalanacak. Türkiye’nin suçla mücadeledeki kararlılığı sınır tanımıyor.”

Türkiye’nin organize suç, dolandırıcılık, uyuşturucu ticareti ve şiddet suçlarına karşı yürüttüğü uluslararası operasyonların artarak devam edeceği belirtildi.

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
0
angry
angry
0
sick
sick
Kırmızı Bültenle Aranan 12 Şüpheli Türkiye’ye İade Edildi
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet