1. Haberler
  2. Yalova
  3. Tek Ödül Alan Şehir Olduk

Tek Ödül Alan Şehir Olduk

featured
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin dönem başkanı olduğu, Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu (EFDRR) toplantısı; akademisyenler, özel sektör, STK’lar ve ilgili diğer kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. AFAD ve UNISDR işbirliği ile desteklenen “Şehirler Dirençli Hale Geliyor – Şehrim Hazırlanıyor” kampanyası kapsamında afetlere hazırlıklı birer şehir olmak için gerekli 10 kriteri yerine getiren Yalova Belediyesi’ne toplantıda sertifikası teslim edildi.

Türkiye’nin dönem başkanlığı yaptığı Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu, AFAD’ın ev sahipliğinde yapıldı. UNISDR tarafından başlatılan “Dirençli Şehirler” kampanyasında afetlere hazırlıklı şehir olmak için 10 kriter belirlendi. Yalova Belediyesi, belirlenen kriterleri yerine getirerek “Dirençli Şehirler” sertifikasını almaya hak kazandı.

Yalova, İstanbul, Kocaeli ve Antalya’ya Sertifika

Tek Ödül Alan Şehir OldukTek Ödül Alan Şehir Olduk

Açılış konuşmalarının ardından AFAD ve UNISDR işbirliği ile desteklenen “Şehirler Dirençli Hale Geliyor – Şehrim Hazırlanıyor” kampanyası kapsamında afetlere hazırlıklı şehir olmak için belirlenen kriterleri yerine getiren şehirlere sertifikaları verildi.

Daha önce Gaziantep’in aldığı sertifikayı almaya hak kazanan Yalova, İstanbul, Antalya ve Kocaeli’ne ‘Dirençli Şehir’ sertifikası törenle teslim edildi. Yalova adına sertifikayı Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan teslim aldı.

Tek İl Belediyesiyiz

Avrupa Afet Risklerinin Azaltılması Forumu’nda alınan sertifikayı Belediye Başkan Yardımcısı Dinçer İlhan, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a teslim ederek, toplantı hakkında bilgiler verdi.

“1999 Depremi Yalova’nın afet konusunda bilinçlenmesinin en önemli unsuru oldu” diyen Başkan Vefa Salman; “Yalova birinci derece deprem bölgesi. 1999’da yaşadığımız acı tecrübe bu konuda hepimizin bilinçlenmesine vesile oldu. Ancak zaman geçtikçe insanlar yaşanılanları unutabiliyor. Gelecek nesillerin aynı acıyı yaşamaması için bizlere büyük sorumluluk düşüyor. Bu nedenle geçmişte alınan önemli kararları uygulamayı sürdürürken günümüz koşullarına uygun olarak sunulan kriterlerinde sağlanması konusunda elimizi taşın altına koyuyoruz.

Ülkemizde Yalova’nın haricinde ‘Dirençli Şehir’ sertifikasına sahip diğer 4 kent Büyükşehir Belediyesi. Birçok konuda olduğu gibi bu konuda da Yalova farkını ortaya koyarak büyükşehirleri ve diğer il belediyelerinin önünde yer alan tek il belediyesi olarak programa dahil olmuştur. Çünkü insan hayatının ne denli önemli olduğunu biliyoruz. Çünkü afetlerin değil, afete hazırlıksız yakalanmanın ölümlere neden olduğunu biliyoruz. Bu konuda radikal olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
0
angry
angry
0
sick
sick
Tek Ödül Alan Şehir Olduk
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!