Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası (YESO) Başkanlık Seçimleri, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Yalova genelinden yüzlerce esnaf ve sanatkârın sandık başına gittiği seçimler, demokratik olgunluk ve yüksek katılım oranıyla dikkat çekti.
Seçimlerde Mavi Liste’nin başkan adayı Aydın Kacır, 503 oy alarak YESO’nun yeni başkanı oldu. Kıyasıya geçen yarışta diğer adaylar da önemli oy oranlarına ulaşırken, seçim sonuçları Yalova esnaf camiasında yeni bir dönemin başlangıcı olarak değerlendirildi.

ESNAF YOĞUN KATILIMLA OY KULLANDI
YESO seçimlerinde birden fazla listenin yarışması, esnafın sürece olan ilgisini artırdı. Sabah saatlerinden itibaren Raif Dinçkök Kültür Merkezi’ne gelen esnaf ve sanatkârlar, oylarını kullanarak oda yönetiminde söz sahibi oldu. Sandıkların kapanmasının ardından yapılan sayımda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti:
- Aydın Kacır (Mavi Liste): 503 oy
- Necati Erbul: 387 oy
- Oktay İlhan: 223 oy
- İbrahim Bayzan: 176 oy
- Kemal Çınar: 27 oy
Açıklanan resmi sonuçlara göre Mavi Liste açık ara farkla seçimleri kazanarak YESO yönetimini devraldı.

“YALOVA KAZANACAK, ESNAF KAZANACAK”
Seçim sürecini “Yeni Dönem, Yeni Vizyon” ve “Yalova Kazanacak, Esnaf Kazanacak” sloganlarıyla yürüten YESO Başkanı Aydın Kacır, sonuçların ardından yaptığı açıklamada birlik ve dayanışma mesajı verdi. Kacır, seçimlerin sadece bir yarış değil, esnafın geleceğine dair ortak bir irade ortaya koyduğunu vurguladı.
Yeni dönemde esnaf ve sanatkârların karşı karşıya kaldığı ekonomik, bürokratik ve sektörel sorunlara çözüm odaklı yaklaşacaklarını belirten Kacır, oda hizmetlerinin daha etkin, erişilebilir ve şeffaf hale getirileceğini ifade etti. Kacır ayrıca, tüm adaylara ve oy kullanan esnafa teşekkür ederek, kapsayıcı bir yönetim anlayışı benimseyeceklerinin altını çizdi.
YESO’DA YENİ DÖNEM, YENİ YÖNETİM
Seçimlerin ardından Yalova Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın yeni dönem Yönetim Kurulu da belli oldu. Mavi Liste’de yer alarak yönetime giren isimler şu şekilde sıralandı:
Adil Uzun, Nedim Güler, Volkan Çelik, Suzan Arslan, Hilmi Meydan, Yiğit Erbay, Serra Elif Muh, Muhammed Özturan, Gamze Tanrıkulu, Ömer Öztürk, Şevket Birinci, Cavit Gençtürk, Songül Adıgüzel, Savaş Tanrıkulu, Kenan Sarıoğlu, Tuğçe Ugip, Volkan Özer, Caner Turan, Burak Korkut, Aytekin Gündoğdu, Onur Uçar, Yakup Bozkurt, Ertan Yiğit, Ali Özçelik, Ertuğ Ören, Nuh Genç ve Murat Girgin.
Yeni yönetimin, Yalova’daki esnaf ve sanatkârların beklentilerine cevap verecek projelerle kısa sürede çalışmalara başlaması bekleniyor.

YALOVA ESNAFI İÇİN KRİTİK BİR SEÇİM
YESO seçimleri, sadece bir oda başkanlığı yarışı olmanın ötesinde, Yalova esnafının ekonomik koşullar, dijitalleşme, mesleki sürdürülebilirlik ve yerel kalkınma konularında nasıl bir yol haritası izleneceğine dair önemli mesajlar verdi. Yüksek katılım oranı, esnafın oda yönetimine ve alınacak kararlara olan ilgisini net biçimde ortaya koydu.
Aydın Kacır başkanlığındaki yeni YESO yönetiminin, yerel yönetimler, kamu kurumları ve sektör temsilcileriyle iş birliğini güçlendirerek Yalova esnafının rekabet gücünü artırması hedefleniyor. Seçim sonuçlarının resmiyet kazanmasının ardından YESO’da yeni dönem resmen başlamış oldu.











