Yalova’da yeni bir yönetim dönemi resmen başladı. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Yalova Valiliği görevine atanan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, görevinin ilk gününde verdiği güçlü mesajlarla kamuoyunun dikkatini çekti. Vali Usta, mesaisine valilik toplantılarıyla başlarken, günün devamını şehit aileleri, gaziler ve yaralı polis memuruna ayırarak devlet-millet birlikteliğini sahaya taşıdı.
GÖREVE ANLAMLI BAŞLANGIÇ: VALİLİKTE İLK TOPLANTI
Görevine resmen başlayan Yalova Valisi Dr. Ahmet Hamdi Usta ve eşi Şerife Şengül, ilk olarak Yalova Valiliği binasında düzenlenen kapsamlı toplantıya katıldı. Toplantıda vali yardımcıları, ilçe kaymakamları ve kamu kurum müdürleri hazır bulundu. Yalova’nın mevcut sosyo-ekonomik durumu, devam eden kamu yatırımları, hizmet kalitesinin artırılması ve kurumlar arası koordinasyon başta olmak üzere birçok başlık masaya yatırıldı.
Vali Usta, toplantıda yaptığı değerlendirmelerde, kamu hizmetlerinde etkinlik, şeffaflık ve vatandaş odaklı yönetim anlayışının temel öncelikleri olacağını vurguladı. Kurumlar arası iş birliğinin güçlendirilmesi ve sahaya yansıyan hızlı çözümlerin önemine dikkat çekti.
PROTOKOL ZİYARETLERİYLE BİRLİK MESAJI
Valilikteki ilk toplantının ardından protokol ziyaretlerine devam eden Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, Yalova’da kamu kurumları arasında güçlü bir uyum ve koordinasyon hedeflediklerini ifade etti. İlk günden verilen bu mesaj, kentte yeni dönemin kapsayıcı ve ortak akla dayalı bir yönetim anlayışıyla sürdürüleceğinin göstergesi olarak değerlendirildi.
ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE ÖNCELİK
Vali Usta’nın ilk gün programının en anlamlı bölümünü şehit aileleri ve gazilere yönelik ziyaretler oluşturdu. Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, vatan uğruna canlarını feda eden kahraman şehitler;
- Jandarma Er Muhammet İslam Altuğ
- Şehit Polis Memuru Turgut Külünk
- Şehit Polis Memuru İlker Pehlivan
ile Muharip Gazi Teoman Nural ve Vazife Malulü Gazi Ergin Beşkazak’ın kıymetli ailelerini evlerinde ziyaret etti.
Gerçekleştirilen ziyaretlerde şehitler dualarla ve rahmetle anılırken, ailelerin talep ve beklentileri birebir dinlendi. Vali Usta, devletin tüm imkânlarıyla şehit aileleri ve gazilerin yanında olduğunu vurgulayarak, bu ziyaretlerin bir protokol gereği değil, bir vefa borcu olduğunun altını çizdi.
YARALI POLİS MEMURUNA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ
Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, programı kapsamında terör örgütü DEAŞ’a yönelik operasyon sırasında yaralanan Polis Memuru Zekeriya Kınalı’yı da ziyaret etti. Sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Usta, yaralı polise geçmiş olsun dileklerini iletti ve tedavi sürecinin yakından takip edileceğini belirtti.
“ŞEHİTLERİMİZ VE GAZİLERİMİZ MİLLETİMİZİN EMANETİDİR”
Ziyaretler sırasında açıklamalarda bulunan Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta, şehit aileleri ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu ifade etti. Devletin her koşulda onların yanında olmaya devam edeceğini vurgulayan Usta, birlik, beraberlik ve vefa duygusunun Yalova’daki yönetim anlayışının temel taşı olacağını dile getirdi.
Göreve başladığı ilk günde verdiği bu güçlü mesajlarla dikkat çeken Vali Dr. Ahmet Hamdi Usta’nın, Yalova’da sosyal hassasiyetleri önceleyen, sahaya inen ve vatandaşla doğrudan temas kuran bir yönetim anlayışı sergileyeceği değerlendiriliyor. Yalova kamuoyunda, yeni dönemin güçlü koordinasyon, hızlı çözüm ve toplumsal dayanışma ekseninde şekilleneceği yönünde beklenti oluşmuş durumda.











