FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü’nün güncel yapılanmasına yönelik, Gaziantep merkezli olarak Yalova‘nın da aralarında bulunduğu 47 ilde eş zamanlı operasyon düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın verdiği bilgilere göre, örgütün yeniden yapılanma çabaları ve yurt dışı bağlantıları deşifre edilirken, operasyonlarda 208 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
FETÖ’NÜN GÜNCEL YAPILANMASINA BÜYÜK DARBE
Operasyon, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı eş güdümünde yürütüldü. Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ile birlikte 47 ilde, İl Emniyet Müdürlüklerine bağlı TEM Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda FETÖ’nün güncel yapılanması hedef alındı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya platformları üzerinden yaptığı açıklamada, FETÖ’nün sözde bölge yapılanmalarının Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa ve Adıyaman gibi illerde de deşifre edildiğini vurguladı.
“Gaziantep ile birlikte bölge yapılanmasındaki Kahramanmaraş, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman’da güncel örgüt yapısı deşifre edildi. FETÖ’nün eleman temin etme yöntemleri tespit edilerek, yurt dışı eğitim kamplarına götürdükleri örgüt üyeleri yakalandı.” – Ali Yerlikaya
47 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN
Operasyon düzenlenen iller arasında Yalova, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Kocaeli, Antalya, Mardin, Van, Kayseri, Eskişehir, Muğla, Adana, Trabzon, Erzurum gibi büyükşehirler yer aldı. Yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman, dijital materyal ve kripto iletişim kayıtları ele geçirildi.
KRİPTO HABERLEŞME VE YURTDIŞI TOPLANTILAR TESPİT EDİLDİ
Gözaltına alınan şüphelilerin;
- Kripto haberleşme programları aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı toplantılar gerçekleştirdiği,
- FETÖ üyeleri tarafından kurulan şirketler üzerinden terör örgütünün finansmanını sağladığı,
- Yeni eleman temin etmek amacıyla bazı kişilerin yurt dışı eğitim kamplarına gönderildiği tespit edildi.
ÖRGÜTÜN FİNANS AĞINA DARBE
Operasyon kapsamında FETÖ’nün finans ayağı da hedef alındı. Şüphelilerin, örgüte bağlı şirketler aracılığıyla para transferi yaptığı, mal varlıklarını örgüt lehine kullandığı, vergisel yükümlülüklerden kaçındığı ortaya konuldu.
Gaziantep Vergi Denetim Başkanlığı ile yapılan ortak çalışmada, mali kayıtlar incelenerek çok sayıda şüpheli işlem ve gizli finansal yapı tespit edildi.
İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA’DAN TEŞEKKÜR
Bakan Yerlikaya, operasyona katılan tüm güvenlik güçlerine teşekkür ederek, terör örgütlerine karşı kararlılıkla mücadelenin süreceğini belirtti.
“Aziz milletimizin huzuru, birlik ve beraberliği için terörle mücadelemiz azim ve kararlılıkla devam edecek.” – Ali Yerlikaya