1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yalova’da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı

Yalova’da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı

Yalova'da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı
Yalova'da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova‘da polis, sahte avukat kimliğiyle vatandaşları dolandıran organize suç şebekesine yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenledi. Bursa merkezli yürütülen operasyonda, İstanbul, Hatay, Gaziantep ve Yalova’da eş zamanlı baskınlar yapıldı. Operasyon kapsamında toplam 18 şüpheli gözaltına alınırken, çok sayıda dijital materyal ve bankacılık işlemlerinde kullanılan araç gereçlere de el konuldu.

Türkiye’nin 4 İlini Kapsayan Dolandırıcılık Zinciri

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, son günlerde artış gösteren sahte avukat dolandırıcılık vakaları üzerine titiz bir soruşturma başlattı. Vatandaşların cep telefonlarına gelen “Hakkınızda açılacak dava var, 0539 ile başlayan numarayı arayın” şeklindeki mesajlar dikkat çekti.

Gelen ihbarlar doğrultusunda yapılan çalışmalarda, şüphelilerin kendilerini “uzlaştırmacı avukat” olarak tanıttıkları, mağdurlar üzerinde güven duygusu oluşturdukları ve çeşitli gerekçelerle banka hesaplarına para transferi gerçekleştirdikleri tespit edildi.

Yalova'da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına AlındıYalova'da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı

Atıcı ve Yönlendirici Rolündeki Şüpheliler Yakalandı

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen projeli operasyon kapsamında, dolandırıcılık şebekesinin 7’sinin “atıcı” pozisyonunda olduğu, yani mağdurları doğrudan arayarak yönlendirdiği ortaya çıktı. Operasyonlarda toplam 18 kişi yakalanarak gözaltına alındı.

Emniyet güçleri tarafından yapılan aramalarda, şüphelilerin kullandığı çok sayıda cep telefonu, dijital materyal, banka kartı ve dolandırıcılıkta kullanıldığı değerlendirilen nakit paraya el konuldu.

Şüpheliler Sahte Avukatlık Bürolarını Kullanarak Güven Sağladı

Şüphelilerin, dolandırıcılık faaliyetleri sırasında bazı gerçek avukatlık bürolarının ve avukatların isimlerini de kullanarak mağdurlara inandırıcılık kazandırmaya çalıştıkları öğrenildi. Bu yöntemle binlerce kişiden haksız kazanç sağladıkları değerlendirilen şebekenin, Türkiye’nin dört ilinde faaliyet yürüttüğü bildirildi.

Yalova Daha Önce de Sahte Polis ve Savcı Dolandırıcılarının Hedefi Olmuştu

Yalova, daha önce de sahte polis, savcı ve hakim kimlikleriyle vatandaşları dolandıran suç şebekelerinin hedefi olmuştu. Son yaşanan olayda ise dolandırıcılar, bu kez avukat kisvesine bürünerek mağdurları kandırdı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların bu tür dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları, kendilerini avukat, savcı, polis olarak tanıtan şahıslara itibar etmemeleri ve kesinlikle para transferi yapmamaları konusunda uyarılarda bulundu.

Soruşturma Çok Yönlü Devam Ediyor

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki sorguları sürerken, dolandırıcılıkla elde edilen paraların miktarının henüz tam olarak belirlenemediği ifade edildi. Soruşturmanın, şebekenin tüm bağlantılarının deşifre edilmesi ve mağdur sayısının netleştirilmesi için çok yönlü devam ettiği bildirildi.

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
0
angry
angry
0
sick
sick
Yalova’da Sahte Avukat Operasyonu: 18 Kişi Gözaltına Alındı
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!