Yalova’nın özellikle yaz aylarında en uğrak mekanlarından biri olan piknikçilerin ve doğa yürüyüşçülerinin en sık gittiği 3 Kardeşler çöplük yuvasına dönmüş durumda. Yaz aylarının gelmesi ile birlikte haftasonlarını aileleri ile birlikte piknikçilerin geride bıraktığı çöpler ortalıkla durmaya devam ediyor.
Piknik alanının temizlenmemesi ve denetim sağlanmamasından dolayı birçok vatandaş doğa harikası 3 Kardeşler’in bu halinden memnun değil. Vatandaşlar turizm ve doğa ile ön plana çıkan bir şehirde bu tür bir manzaranın hiç hoş bir durum olmadığının yetkililerin acilen gerekli tedbirleri alarak bu alanı çöplerden temizlemesi geretiğini ifade ediyor.
TELLER YILLARDIR AYNI DURUMDA
3 Kardeşler’de bulunan asırlık ağaçların yer aldığı alanda bulunan koruma telleri ise yıllardır atıl durumda bakımları yapılmadığından yere inmiş olan tellerden insanlar rahatlıklı yasak olan kısımlara geçiş yaparak buralarda hem piknik yapabilmekte hemde istediği gibi gezebilmektedir.
SU YATAKLARINDA ÇÖPLER GEZİYOR
3 Kardeşler’de bulunan su yataklarının içlerinde yüzün çöpler ve piklikler nedeniyle bu alandaki suya hayvanlar dahi yaklaşmamaktadır. Vatandaşlar çöp kovalarının ağaç diplerine savrulduğu bir kısmının kırık olduğu , su yataklarında plastik koltuklar ve çöpler olduğu , gezi alanlarında ise yayılan yoğun çöp kokusu nedeniyle kimsenin buralara gelmek istemediğini ifade ettiler.








FOTO : Ebru Nurdan KAPLAN