1. Haberler
  2. Gündem
  3. EROL TATAR’DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”

EROL TATAR’DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”

EROL TATAR'DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”
EROL TATAR'DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Önceki dönem İYİ Parti İl Başkanı Erol Tatar’dan sert tepki. Atatürk’ün “Benim Kentim” diyerek özel bir sevgi beslediği Yalova’da, onun eliyle dikildiği belirtilen ve Anıtlar Kurulu tarafından koruma altına alınan 3 Nolu Asırlık Çınar Ağacının kesilmesi büyük tepki topladı. Kentin sembollerinden biri olan çınarın kesilmesi, şehir merkezinde ve herkesin gözü önünde gerçekleşti. Yalovalılar olaya sert tepki gösterirken, Erol Tatar da yaşananlara ilişkin duygusal bir açıklama yaptı.

Erol Tatar açıklamasında, “Yazık, çok yazık. Atatürk’ün benim kentim dediği Yalova’da, onun eliyle diktirdiği asırlık çınar ağacının kesilmesine engel olamadık. Hem de Yalova’nın göbeğinde, şehir merkezinde, herkesin gözü önünde kıyıldı çınar ağacına. Bu kesim işlemi yapılırken yetkililer hiç mi görmedi, hiç mi duymadı? Yalova halkı olarak hepimiz suçluyuz.” ifadelerini kullandı.

Tatar, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

EROL TATAR'DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!” EROL TATAR'DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”

“Bir basın açıklamasıyla bu işler geçiştirilemez. Bu ağacı kesenlere ne ceza verirseniz verin, bizim ruhumuzu ve vicdanımızı rahatlatmaz. Buraya nasıl bir tadilat izni verdiklerini, sayın belediye yetkilileri açıklasın. Bu yerin normal şartlarda imar izni yok; sadece mevcut bina tadilatı yapılabilir.”

YALOVA BELEDİYESİ: “KONUNUN HUKUKİ TAKİPÇİSİYİZ”

Tepkilerin ardından Yalova Belediyesi, konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaparak olayın hukuki sürece taşındığını belirtti. Belediye açıklamasında, “Koruma altındaki anıt ağacın kesilmesiyle ilgili gerekli tespitler yapılmış olup, sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmıştır. Konunun hem idari hem de hukuki olarak takipçisiyiz.” ifadelerine yer verildi.

İlgili Haber
thumbnail
Koruma Altındaki 3 Numaralı Anıt Ağaç İzinsiz Kesildi!
Haberi görüntüle

HALKTA DERİN ÜZÜNTÜ YARATTI

Yalovalılar, çınar ağacının kesilmesini sosyal medyada geniş yankı uyandırarak protesto etti. Kentin simgelerinden biri olan ağacın kesilmesi, çevreciler ve sivil toplum kuruluşları tarafından da sert biçimde eleştirildi. Vatandaşlar, olayın bir “şehir hafızasına ihanet” olduğunu belirtti.

Yalova sahilinde yer alan ve yıllardır hem kent kimliğinin hem de doğa mirasının sembolü olarak görülen 3 Nolu Anıt Çınar Ağacı, Atatürk döneminden bu yana koruma altındaydı. Uzmanlar, anıt ağaçların yalnızca doğal varlık değil, kültürel bir miras olduğunu hatırlatarak benzer olayların yaşanmaması için denetim mekanizmalarının güçlendirilmesi gerektiğini vurguluyor.

EROL TATAR “TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRAS YOK OLUYOR”

Yalova’da yaşanan bu olay, Türkiye genelinde koruma altındaki doğal mirasların ne kadar hassas bir süreçten geçtiğini bir kez daha gündeme getirdi. Uzmanlar, şehirleşme baskısı ve yetersiz denetim nedeniyle benzer olayların farklı illerde de yaşandığını, bu durumun ekolojik dengeyi ve yerel hafızayı derinden zedelediğini belirtiyor.

Yalovalılar, asırlık çınarın kesilmesinin ardından yetkililerden net açıklama bekliyor. Şehrin kalbinde yaşanan bu olayın, Yalova’nın doğal ve tarihî değerlerinin korunması adına bir dönüm noktası olması umut ediliyor.

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
1
angry
angry
0
sick
sick
EROL TATAR’DAN SERT TEPKİ : “YAZIK, ÇOK YAZIK!”
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet