1. Haberler
  2. Yalova
  3. Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı

Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı

Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı
Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı
service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yalova – Çınarcık karayolunda makas atarak ilerleyen bir sürücü, MOBESE kameralarına yakalandı. Trafik ekiplerinin titiz çalışması sonucunda sürücüye Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-g maddesi kapsamında idari para cezası uygulandı.

Yalova’da trafik güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde araç kullanan bir sürücü, MOBESE kameralarından kaçamadı. Edinilen bilgilere göre, Çınarcık – Yalova karayolu üzerinde seyreden 77* plakalı araç**, diğer sürücüleri riske atacak biçimde “makas atarak” ilerledi.

Durumu fark eden trafik ekipleri, bölgedeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) kameralarını incelemeye aldı. Yapılan görüntü analizleri sonucunda aracın kimliği tespit edildi ve sürücüsü kısa sürede yakalandı.

Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı

46/2-g Maddesi Devrede

Yapılan incelemelerde sürücünün, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’nun 46/2-g maddesini ihlal ettiği belirlendi. Söz konusu madde, “Kara yolunda araç sürücülerinin trafiğin düzenini ve güvenliğini tehlikeye düşürecek şekilde şerit değiştirmesi” olarak tanımlanıyor.

Bu kapsamda, sürücüye Trafik İdari Para Cezası uygulanırken, tehlikeli araç kullanımı nedeniyle sürücünün ehliyetine de geçici süreyle el konulabileceği öğrenildi.

Emniyetten Uyarı: “Canınızı ve Başkalarının Hayatını Tehlikeye Atmayın”

Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri, benzer ihlallerin tespiti için hem MOBESE kameraları hem de sivil trafik ekiplerinin görev başında olduğunu belirtti.

Yetkililer, sürücülere şu uyarıda bulundu:

“Trafik kuralları hayat kurtarır. Makas atmak, hem sürücünün hem de diğer vatandaşların yaşamını tehlikeye atan ciddi bir ihlaldir. Bu tür davranışlar cezasız kalmayacaktır.”

Vatandaşlardan Tepki

Sosyal medyada da gündem olan olay sonrası birçok vatandaş, denetimlerin artırılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Bölge halkı, özellikle yaz aylarında artan trafik yoğunluğuna dikkat çekerek tehlikeli araç kullanımlarına karşı caydırıcı önlemlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

📍 Olayın Özeti

  • Yer: Çınarcık – Yalova Karayolu
  • Araç: 77*** plakalı otomobil
  • İhlal: Makas atmak (2918 KTK 46/2-g)
  • Ceza: Trafik İdari Para Cezası uygulandı
  • Tespit: MOBESE kameraları üzerinden

0
love
love
0
surprised
surprised
0
embarrassed
embarrassed
0
angry
angry
0
sick
sick
Yalova’da Trafiği Tehlikeye Atan Sürücü MOBESE’den Kaçamadı
Yorum Yap

Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliği başlat.

Giriş Yap

Yalova Güncel Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

error: Emek Hırsızlığına Karşı Site Koruma Altında !!
KAI ile Haber Hakkında Sohbet